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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  16/11/2015
Data da última atualização:  26/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  TEIXEIRA, N. de C.; QUEIROZ, V. A. V.; ROCHA, M. C.; AMORIM, A. C. P.; SOARES, T. A.; MONTEIRO, M. A. M.; MENEZES, C. B. de; SCHAFFERT, R. E.; GARCIA, M. A. V. T.; JUNQUEIRA, R. G.
Afiliação:  VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; ROBERT EUGENE SCHAFFERT, CNPMS.
Título:  Resistant starch content among several sorghum (Sorghum bicolor) genotypes and the effect of heat treatment on resistant starch retention in two genotypes.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, Essex, v. 197, p. 291-296, 2016.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2015.10.099
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The resistant starch (RS) contents in 49 sorghum genotypes and the effects of heat treatment using dry and wet heat on the grain and flour from two sorghum genotypes were investigated. The results showed a wide variation in the RS contents of the genotypes analyzed. The RS mean values were grouped into six distinct groups and ranged from 0.31 ± 0.33 g/100 g to 65.66 ± 5.46 g/100 g sorghum flour on dry basis. Dry heat causes minor losses in the RS content with retentions of up to 97.19 ± 1.92% of this compound, whereas wet heat retained at most 6.98 ± 0.43% of the RS. The SC 59 and (SSN76)FC6608 RED KAFIR BAZINE (ASA N23) cultivars, which have an average RS content of 65.51 g/100 g, were appropriate for human consumption, and the use of dry heat is presented as a better alternative for the preservation of RS in heat-treated grains.
Thesagro:  Amido; Sorghum bicolor.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS26736 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  19/11/2019
Data da última atualização:  20/11/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, C. D. R. dos; PIVATO, J.; REDAELLI, L. R.; JAHNKE, S. M.; CARVALHO, F. J.; SAMPAIO, M. V.; LAU, D.
Afiliação:  CARLOS DIEGO RIBEIRO DOS SANTOS; JULIANA PIVATO; LUIZA RODRIGUES REDAELLI; SIMONE MUNDSTOCK JAHNKE; FABIO JANONI CARVALHO; MARCUS VINICIUS SAMPAIO; DOUGLAS LAU, CNPT.
Título:  Populações de Aphidius platensis Brèthes (Braconidae: Hymenoptera) - uma análise de 10 anos em Coxilha, RS.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: MOSTRA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14.; MOSTRA DE PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TRIGO, 11., 2019, Passo Fundo. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2019. Resumos pós-graduação, p. 53.
Idioma:  Português
Thesagro:  Afídeo; Cereal; Controle Biológico.
Thesaurus NAL:  Aphidius; Biological control.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205048/1/ID44754-2019MICp53.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT44754 - 1UPCRA - DD
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